Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

2012. március 8., csütörtök

Latogatasokkal teli napok

A mai bejegyzesben nem lesz ekezet,mivel a kenyelem jegyeben play book-rol keszulhetsz (Viktor COD-ozik, Zselyke alszik).
Jo suru napjaink voltak, tegnap, koszonhetoen a teli fagyok megszunesenek, Anita ugy dontott, hogy eleg jo ido van ahhoz, hogy Etelevel meglatogassanak minket. Delelott 11-et beszeltunk meg, pontosan erkeztek, Zselyke epp akkor ebredt egy rovid szunyokalasbol, Etele pedig epp akkor aludt el. Utoljara akkor talalkoztunk szemelyesen Anitaval, mikor terhes volt es mikor en osszejottem Viktorral, igy gyorsan gratulaltunk egymasnak a gyerekekhez:) Anita hozott egy forgathato, gyongyok miatt zorgo, szines keszsegfejleszto "bigyot", mindig hasznos torlokendot, bebietelt es egy cuki, abszolut tavaszias narancssarga, himzett viragokkal diszitett kantaros kord szoknyat Zselykenek.

Tudtunk vagy ket orat beszelgetni, amikor Etele aludt, igy megvitattuk a "mi az, amirol senki nem beszelt a terhesseggel kapcsolatban" temakat, csaszarmetszeseink elteroseget- ki kapott es ki nem kapott pl. fenekbe szurit-, a gyerek elso oltoztetesevel, furdetesevel kapcsolatos elmenyeinket, tobbe-kevesbe sikeres babakocsi szerelo mutatvanyainkat, meg mondjuk, hogy kicsit szakmai dologra is kitertunk. Egyeztettunk, hogy tanulmanyaink alapjan (es munkatapasztalatom szerint) milyen felvagottat jobb adni egy kisgyereknek. A vorosarukkal (virsli, parizsi) szemben hatarozottan kialltam a hagyomanyos erlelesu szarazaru (kolbasz, szalami) mellett :). Megebedeltunk, neztuk ahogy a ket pottom egymast lesi es nagyon jot beszelgettunk.

Etelenel szerintem egyertelmuen Patent es Gini nyert, odaig volt a kutyaktol. Kozel 4 remek ora utan indultak vegul haza es abban maradtunk, hogy megismeteljuk- vagy mi megyunk hozzajuk, vagy ok jonnek. Remelem sikerul majd ugy is osszehozni, hogy a fiuk is talakozzanak, mikor Viktor nem dolgozik es Mate is vegzett a diplomamunkajaval.

Ma delelott 10-re Szilvi, a vedononk jelentkezett be meg kedden. A hetfon esedekes oltas elott eljott es megnezte Zselyke babot, hogy lassa hogy van es erdeklodjon, minden rendben van-e. A helyzet valtozatlan, a lany egy foldre szallt angyal- csak akkor sir, have baj van es akkor nyugos, mikor tulesett a holdponton es bar faradt, megsem alszik... Nem panaszkodhatunk, tokeletes (elso) gyerek! Szilvire is mosolygott, okosan figyelt es alapvetoen jo kedvu volt, pedig vegig csuklott, ami, ha tul sokaig tart, sirasra ad nala okot. Mazlink van, meet allitolag meg nem talalkozott ennyire jo babaval, aki ilyen jo kedvu, rendesen alszik, nincs gond se a pocakjaval, se a borevel :)

Delutan bementunk a lannyal egyutt a Tescoba, hogy bent is lassak- mar nagyon sokan voltak ra eloben is kivancsiak. Ugy terveztem,hogy 4-re erunk be, de ebbol vegul inkabb n5 lett, meet 3-more evett, majd nagyon nehezen volt hajlando bufizni. A parkolobol vegul Viktor tegnap javaslatara a mei tai-ban vittem fel az irodaba. Mondjuk, hogy felavattuk, de majd biztos lesz huzamosabb ideig is hasznalva. A portan rendes voltam es kertem latogatoi kartyat- te jo eg, utoljara meg az allasinterjun volt nalam ilyen, tobb, mint ket eve. Fent aztan nem kellett sok, hamar korulvettek minket a Zselyke csodalok- volt, aki mar mondjuk, hogy hivatalos Zselyke fan es volt, aki talan csak most valik azza :p
Ibolya meg kulon ajandekot is hozott nekunk, Zselyke babo kapott egy horgolt krumplimacit, en pedig egy zokni malacot a disznaj gyujtemenyembe :)

A krumplimaci kapcsan megint erosebb lett bennem a horgolas utani vagy, bar lehet ez igy nem teljesen pontos. A vagy eddig is eros volt, csak a tudasom keves hozza. Egyszeru lancszembol csak zsinor lesz, max babacipobe cipofuzo... Eppen a heten kerestem ra interneten a hogyan tovabbra, de meg nem talatam meg az igazi okitooldalt :( nem konnyu leiras alapjan elsajatitani a dolgokat, ezert se haladok annyira a kotessel se. Ott is megy a sima, Editnek hala mar a forditott is, igy a kolcsonbe kapott mintakat tartalmazo konyv egy resze is megvalosithato, de kotve a szabasminta igencsak bonyodalmat okoz. Varrogeppel semmi gond, ha anyagbol kell valami, megcsinalom (ld: Mesi szalagavato ruhaja, mei tai). Amig itthon vagyok, vagy mindent megtanulok, vagy csak olyat csinalok a lanyomnak, amit tudok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése