Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

2012. május 15., kedd

Babakeksz

Már a kezében...
Eszembe jutott, hogy a terhességem alatt vett egy-két kismama magazin egyikében volt direkt a hozzátápláláshoz almás babakeksz recept. Nem túl bonyolult a recept, csak reszelt alma (inkább pép), teljes kiőrlésű búzaliszt és étolaj kell bele. Tökéletes alternatíva a glutén szoktatásához, nem morzsálódik, nem kell félteni a gyereket, hogy mit nyel félre, állítólag remekül tudja vele a fogzás miatt fájó ínyét is masszírozni a gyerek. Egy szóval: ideális. Tegnap délután 20 perc alatt kész is voltam vele, előkészületekkel együtt 30 perc alatt. Venni nem akartam, mert bár árulnak is almás babakekszet, egyrészt horror áron van, másrészt nem tudom bejön-e neki. Így tudom mi van benne (!), jobban fel tudom mérni a szükséges mennyiséget is és még az "örömömet lelem mindenben, amit Zselykének készíthetek" korszakomat élem :)
Ma kipróbáltuk, kicsit hisztis volt Zselyke, a tízórain már túl volt, így szabad volt a pálya valami új előtt. Nyertünk! A babakeksz tetszett neki, pont eltaláltam a méretet is- irtó aranyos volt, ahogy a kis kezecskéivel megragadta és ügyesen a szájához emelte, ki-be pakolta és közben jó ízűen nyammogta :)
A végén még sikongatott is! Itthon lévő jó anyaként nem csak a lányt és magamat boldogítom, hanem dokumentálom is az eseményeket, hogy akik nem láthatják élőben, le ne maradjanak. Kedves érdeklődők, a keksz majszolós képek és videó "közhírré tétetik":

Szájában a keksz
Két kézzel tömi befele
Egyik kézből másikba tette és ki-be :)
Pici keksz a kicsi kézben
 Megfogalmazódott bennem a gondolat, hogy lehet nem kéne veszni hagyni a Zselykének tetsző és alkalmazott recepteket. Ezentúl feljegyzem (vagy inkább csak ide bejegyzem) azt is, hogy készülnek, hátha később szükségem lesz rá, vagy más is kipróbálja, aki olvas minket. Tehát;

almás babakeksz:
- 25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 2 közepes méretű alma (nálunk épp csak kisebbek voltak, így 3 lett belőle)
- 2 ek étolaj
     Az almát megmossuk, hámozzuk, magház nélkül lereszeljük az üveg reszelőn. Az így kapott almapéphez 2 evőkanál étolajat és 25 dkg lisztet adunk. Nekem abszolút összedolgozhatóra sikeredett- a recept szerint adhatunk hozzá egy kicsi vizet is, hogy gyúrható legyen. Kb. rafaello méretű golyócskákat formáltam belőle, amit vizes kanállal ellapítottam, hogy baba kézbe illő kis lepények legyenek. Sütőpapírral bélelt tepsiben 200°C-on 20 perc alatt készre sütöttem. Állítólag 2 hétig is eláll. Nekem ezzel a technikával 24 db kekszem kerekedett a fenti mennyiségből- Zselyke fogyasztásának függvényében lehet egyszerre fele ekkora adag is elég, majd elválik. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése