Ma arra gondoltam, hogy bár a háztartási keksz, a kenyér és a többi, egyébként kedvelt, fogíny masszírozó étkek most önkéntes alapon tiltólistán vannak, így megpróbálkozom valami saját babakeksszel, ami ideális választás lehet Zselykének.
Végül a korábbi, simán almás babakeksz banánnal, valamint a masszírozás miatt zabpehellyel és rizspehellyel egészült ki.
Jelentem, tökéletesen sikerült, Zselyke immár a másodikat nyammogja jóízűen, veszteség nélkül :)
Banános-zabpelyhes babakeksz saját recept alapján:
- 12,5dkg bio teljes kiőrlésű búzaliszt
- 3 ek bio zabpehely
- 3 ek bio rizspehely
- 1 alma
- 1 banán
- 1 ek étolaj
Az almát megmossuk, hámozzuk, magház nélkül lereszeljük az üveg reszelőn. A banánt villával összetörjük. A hozzávalókat összedolgozzuk, kb. fasírt masszához hasonló állagú tésztát kapunk eredményül. Egy evőkanál segítségével babakézbe való mérethez szükséges adagokat szaggathatunk (~fél ek), majd a kanál domború felével kissé meglapogatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben 200°C-on 20 perc alatt készre sütöttem. Én csináltam kör és hosszúkás alakú kekszeket is, nálunk mindkettő bevált.
Íme a "trükk" |
Úgy döntöttem, hogy jobb mindig kisebb adagot készíteni és frissen kisütni, így az újságos almás receptnek ez durván a fele, ráadásul csak 5-6 db-ot sütöttem most ki, a többit sütőpapírra fektetve, majd szintén sütőpapírral fedve előkészítettem. Az így kapott "nyers" kekszes papírt 2 db-onként felvágtam, bezacskóztam és lefagyasztottam, így igény esetén előveszem, lehúzom az egyik réteg papírt, tepsire teszem és kész is... :)
Szia! Milyen állaga van a keksznek? Omlós, vagy inkább puhább "gumiszerű"?
VálaszTörlésSzia! Ahogy nyammog rajta a gyerek, inkább a gumis. Viszont gyorsan szárad, akkor egy fogzós babának kemény, ezért a kisebb adagot és a fagyasztást ajánlom.
VálaszTörlésNálunk bevált, mi nem is vettünk gyári kekszet :)
Szia! Ahogy nyammog rajta a gyerek, inkább a gumis. Viszont gyorsan szárad, akkor egy fogzós babának kemény, ezért a kisebb adagot és a fagyasztást ajánlom.
VálaszTörlésNálunk bevált, mi nem is vettünk gyári kekszet :)
Sziasztok,
VálaszTörlésJó recept, de a tapasztalatok alapján érdemes formába öntetni a kis kekszecskéket, a még nagyobb siker érdekében! Itt klassz, mesefigurás sütikiszúrókat találtok-> https://3dneked.hu/sutikiszurok/